Johannes Thingnes Bö. Foto: Bildbyrån

Johannes Thingnes Bö vann klart – Lindström sköt bort sig

Uppdaterad
Publicerad

Norrmannen Johannes Thingnes Bö sköt rent och vann med två minuter på 20 kilometer i världscupen i skidskytte i Östersund. Fredrik Lindström sköt tre bom och slutade 25:a i den individuella världscuppremiären.

– Det var varken eller idag. Surt med tre bom, men åkningen känner jag mig ändå nöjd med. Formen känns bra och jag lyckades hålla farten hela vägen, säger Lindström till SVT Sport.

Tvåa i loppet blev fransmannen Quentin Fillon Maillet och trea kom Martin Fourcade. Fourcade föll på två bom i sista skyttet.

– Jag tappade fokus i sista skyttet, de får inte hände om jag ska vara med och slåss om segern i år, säger han till SVT Sport.

Thingnes Bö var klart bäst på torsdagen och han lät till och med imponerad av sig själv.

– Det var ett fantastiskt bra lopp. 20 träff, offensivt skytte och bra tempo i spåret. Jag visste att Fourcade hade missat så jag hade full på honom och mig själv, säger han.

Lindström var imponerad av norrmannen.

– Det var riktigt överlägset. Med hans åkfart och fullt skytte är han svårslagen.

VC-tävlingarna i Östersund

Fredagen: Sprint, damer.

Lördag: Sprint, herrar.

Söndag: Jaktstart, damer och herrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.