Ingvild Flugstad Östberg och Marit Björgen har hela tiden stöttat Therese Johaug som stängts av för dopning. Foto: TT.

Johaug åkte till USA i väntan på domen

Uppdaterad
Publicerad

Medan skidstjärnan Therese Johaug väntar på dopningsdomen från Cas passar hon på att åka till USA på ett träningsläger med landslagskompisen Ingvild Flugstad Östberg.

Den här veckan reste de två och Thereses bror Karstein på ett träningsläger till Colorado, USA, för att träna där i tre veckor, en plats hon ofta återvänder till. Landslagsledningen ser positivt på resan trots att Johaug är avstängd från landslagets aktiviteter och ser en klar skillnad mot normala läger.

– Flera av landslagsåkarna har tidigare tränat tillsammans med Therese i privat regi både i Norge och på andra platser. Det är två väninnor som vill åka iväg tillsammans och det är bara positivt, säger landslagstränaren Roar Hjelmeset till NRK. Johaug har även tränat tillsammans med VM-drottningen Marit Björgen.

Östberg har funnit motivationen

Östberg och Johaug har tränat tillsammans flera somrar i rad, bland annat i Seiser Alm där den beryktade läppsalvan köptes in hösten 2016. Cas dom väntas komma i augusti.

Östberg var less efter säsongen och vädrade öppet funderingar om att hon skulle sluta men kommer att fortsätta satsningen.

– Det hon gör på träning bär inga spår av att hon har dålig motivation, säger Hjelmeset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.