Grip om Antidoping Norges rekommendation. Foto: Bildbyrån

Grip om domen: ”Ganska väntat”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug stängs av 13 månader för dopning – ett väntat beslut tycker svenska längdskidlandslagets förbundskapten Rikard Grip. ”Jag trodde man skulle gå på det utlåtande som Antidoping Norge hade gjort på de 14 månaderna, men det landade på 13”, säger han till SVT Sport.

Nyheten från norska idrottsförbundet om att norska längdstjärnan Therese Johaug stängs av 13 månader för dopning slog ner som en bomb under fredagen.

– Det var väl ganska väntat. Jag trodde man skulle gå på det utlåtande som Antidoping Norge hade gjort på de 14 månaderna, men det landade på 13, säger svenska förbundskaptenen Rikard Grip.

– Alla åkarna bär ett ansvar.

Vilka svårigheter står ni inför när det gäller risken att dopas?

– Det handlar om att förhålla sig till de goda rutiner man har. Sen kan man aldrig garantera någonting. Vi jobbar utifrån våra medicinska rutiner och vi känner oss trygga med dem. Men som sagt, någon hundraprocentig garanti, det kan man aldrig lämna, säger Rikard Grip.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.