Johaug verkar ha stort stöd från sina landsmän. Foto: Bildbyrån

Johaug-produkter säljer som smör efter dopningsbeskedet

Uppdaterad
Publicerad

Norrmännen står bakom sin längddrottning. Försäljningen av Therese Johaug-produkter på norskans hemsida har aldrig varit större än dagarna efter beskedet om hennes positiva dopingtest, skriver NRK.

Sedan i torsdags, då nyheten om Johaug slog ned som en bomb, har försäljningen på johaug.com skjutit i helgen, enligt Öystein Bråta, ägare av varumärket Johaug.

– Vi hade en stor försäljning på Johaugs nätbutik i helgen. Det är faktiskt den bästa helgen som vi har haft någonsin, säger han.

Bråta ser det som ett tecken på att det norska folket stöttar Johaug, men säger att det är för tidigt att säga hur dopingärendet påverkar försäljningen hos butiker som säljer norskans kläder.

– Men allt tyder på att norrmännen stöder Therese. Jag tror många delar uppfattningen att den här saken är ledsam och klumpig, men att det inte varit avsiktligt från Thereses sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.