Norskorna knäckte Kalla i jaktstarten

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla gick ut först i jakstarten över 10 kilometer – men kunde inte försvara sitt försprång. Norska kvintetten anförda av Marit Björgen gick ifatt och förbi – till slut stod också Björgen som segrare på distansen.
– Jag försökte ta rygg när de kom ikapp, men det var jättesvårt att hänga på, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

Charlotte Kalla höll undan till en början, och hade som mest åtta sekunders försprång. Men till slut kunde hon inte stå emot den norska anstormningen.

Till slut var det Marit Björgen som stod som segrare efter ett starkt upplopp. Bakom Björgen slutade Ingvild Flugstad Östberg tvåa och Heidi Weng trea.

Kalla slutade sexa i mål, närmare 42 sekunder efter norskan som totalt straffade Kalla med över minuten.  Näst bästa svenska var Ida Ingemarsdotter på 15:e plats.

– Jag försökte åka avslappnat, men det räckte inte till i dag, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

Kalla fokuserar istället på en kommande träningsperiod efter en mycket stark öppning på säsongen, med världscupledning.

– Det har varit en fantastisk säsongsöppning. Nu får jag lägga det här loppet bakom mig, och är otroligt motiverad att gå in i en träningsperiod, säger Charlotte Kalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer