Kalla går ut i ledning – jagas av fem norskor

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla vann i Toblach och tog säsongens tredje världscupseger. Under söndagens jaktstart går hon ut först och jagas av inte mindre än fem norskor.

Ragnhild Haga, Heidi Weng, Astrid U Jacobsen, Marit Björgen och Ingvild Flugstad Östberg. Där har ni de fem norskorna som går ut på rad efter ledande Charlotte Kalla under söndagens jaktstart, 10 kilometer, i Toblach.

Inför lördagens tävlingar målade Kalla upp ett par av norskorna som hennes favoriter till segern. Bland annat Ingvild Flugstad Östberg.

– Och Haga som har åkt fantastisk bra. Och Pärmäkoski som vi vet har en bra kapacitet. Nu är det de tre som får stå för favoritskapet när tävlingarna drar igång här i Toblach, sade hon då till SVT Sport.

Pärmäkoski kom sedan inte till start på 10 km fritt, på grund av sjukdom.

”Väldigt nöjd med att komma tvåa”

Kalla vann lördagens tävling fem sekunder före Haga, som var nöjd efter insatsen – trots att det inte räckte till en seger.

– Jag är väldigt nöjd med att komma tvåa, även om jag självklart skulle velat vinna. Charlotte gick snabbare i slutet, all ära till henne. Charlotte är en väldigt bra konkurrent och hon är bra så jag unnar henne den här segern, säger Haga till SVT Sport.

Hur ska du genomföra jaktstarten för att sluta som vinnare?

– För min del blir det att tänka teknik och att bita mig fast så gott jag kan på de jag har runtom mig och sedan kanske ta det på upploppet.

”Varje sekund är superviktig”

Kalla var förstås nöjd efter lördagens seger. Nu går hon ut i ledning och jagas av fem av de sju startande norskorna.

– Jag ser fram emot dagen. Det var också något jag hade med mig i bakhuvudet att varje sekund är superviktig, sade Kalla efter lördagens seger.

Söndagens jaktstart drar igång 11.30 – Vinterstudion tänder brasan redan 9.15.

Startlista: Jaktstart, 10 kilometer

1. Charlotte Kalla

2. Ragnhild Haga, +5.8

3. Heidi Weng, +13.8

4. Astrid U Jacobsen, +17.9

5. Marit Björgen, +22.6

6. Ingvild Flugstad Östberg, +29.3

12. Ida Ingemarsdotter, +58.7

13. Ebba Andersson, +58.8

21. Hanna Falk, +1:17.6

25. Emma Wiken, +1:25.0

30. Maria Nordström, +1:31.0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.