Kallas segersvit bruten – åtta i Davos

Uppdaterad
Publicerad

Efter vinst två helger på raken i världscupen tog segersviten slut för Charlotte Kalla. Svenskan gjorde ett bra lopp i Davos, på favoritdistansen 10 km fritt, utan att riktigt prestera den blixtrande åkning vi sett hittills under säsongen.

– Det var jobbigt från start, säger hon till SVT Sport.

Kalla slutade på åttonde plats, 27 sekunder efter norskan Ingvild Flugstad Östberg i topp på den tuffa banan på hög höjd.

– Det finns egentligen inga partier där man kan återhämta sig, säger Kalla.

– Vi hade förväntat oss mer av Kalla, hon kan bättre men det är ingen katastrof, säger Anders Blomquist som misstänker att alla svenskorna hade problem med glidet.

Det är dock ingenting som bekräftas av Kalla.

– Jag hade inte så mycket att jämföra med eftersom det var individuell start, andra kan kanske bedöma det bättre, säger hon till SVT Sport.

– Jag fick ut det jag hade i kroppen i dag.

Björgen frånåkt

Det blev norskt även på andraplatsen genom Ragnhild Haga, sex sekunder efter segraren. Krista Pärmäkoski, Finland, blev trea, slagen med åtta sekunder. Tidigare säsongers dominant Marit Björgen famlar fortfarande efter formen. I dag slutade hon på nionde plats, nästan 36 sekunder efter sin landsmaninna.

– Det är i alla fall positivt att det är så pass tajt. Det är tätt både framför och bakom mig, säger Kalla till SVT Sport.

Ingen av de andra svenskorna uppnådde några framskjutna placeringar.

Övriga svenska placeringar

21 Emma Wikén, +1.18,8

23 Ida Ingemarsdotter, +1.21,9

25 Ebba Andersson, +1.27,5

31 Stina Nilsson, +1.36,6

41 Anna Haag, +1.59,8

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.