Kalla efter loppet. Foto: Bildbyrån

Kalla står över efter kollapsen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen Charlotte Kalla i Lillehammer. Den svenska skidstjärnan är inte uttagen i den landslagstruppen. ”Hon är lite präglad av det som hänt”, säger förbundskapten Rikard Grip till SVT Sport.

Bilderna chockade många. Charlotte Kalla såg knappt ut att ha styrfart i spåret och kom på en högst oväntad 75:e plats i världscupen. Efteråt var blicken tom och 29-åringen famlade efter svar.

Det känns som att trampa i sirap. Det funkar inte och syran kommer snabbt, säger hon om upplevelsen ute i spåret.

– Det är en känsla som jag aldrig har haft tidigare, så jag blir fundersam på vad det är.

”Genomgår undersökningar”

Efter kollapsen och 75:e plats i världscupen står det nu klart att Kalla står över tävlingarna i helgen som är en minitour i Lillehammer.

– Hon har bestämt tillsammans med teamet att hon ska genomgå undersökningar utifrån gårdagens tävling och därför är hon inte med i Lillehammer, säger förbundskapten Rikard Grip till SVT Sport.

Hur mår hon?

– Hon mår bra utifrån de omständigheterna som är. Hon är lite präglad av det som har hänt, men hon mår bra.

När kan hon vara tillbaka i tävling?

– Det vill jag inte spekulera i. Just nu inväntar vi en medicinsk undersökning och sen får vi se vad nästa steg är.

Längdlandslaget till världscupen i Lillehammer, Norge, 2–4 december

Damer

Hanna Falk, Ulricehamn IF, Anna Haag, AnnaEmil Sportklubb, Ida Ingemarsdotter, Åsarna IK, Stina Nilsson, IFK Mora SK, Jonna Sundling, IFK Umeå, Jennie Öberg, Piteå Elit.

Herrar

Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, Marcus Hellner, Gällivare Skidallians, Martin Johansson IFK Mora SK, Emil Jönsson, AnnaEmil Sportklubb, Teodor Peterson, IFK Umeå, Oskar Svensson, Falun/Borlänge SK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.