Kalla: ”Lite extra att få avsluta på hemmaplan”

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla och det svenska längdlaget avslutar säsongen på hemmaplan med en minitour i Falun i helgen.

– Det är alltid härlig stämning i Falun och det känns lite extra att få avsluta på hemmaplan. Man känner verkligen att man har stödet ute i spåret, säger Kalla till SVT Sport.

Kalla var fyra i den klassiska tremilen i Holmenkollen förra helgen, men kan ändå ta med sig positiva delar till Falun.

– Det var ändå ganska många godbitar som jag kan plocka med mig från loppet och det känns bra att grundformen är god inför Falun.

Helgen inleds med sprint på fredagen.

– Det handlar framförallt om att göra en bra prolog och ta mig vidare därifrån. Att åka stort och kraftfullt och inte stressa för mycket. Tar jag mig vidare till en kvartsfinal är jag gärna långt fram i klungan in på upploppet.

”Gäller att fightas om varje sekund”

Helgen fortsätter sedan med 10 km klassiskt och 10 km jaktstart i fri stil.

– Det kommer bli kul att köra en minitour där varje sekund kommer räknas i slutändan, så det gäller att fightas hela tiden.

Hur är det att avsluta hela säsongen på hemmaplan?

– Det känns riktigt kul. Det är alltid härlig stämning i Falun och det känns lite extra att få avsluta på hemmaplan. Man känner verkligen att man har stödet ute i spåret. 

Hur skulle du sammanfatta säsongen hittills?

– Glimrande. Det har varit superkul att tävla i år. Det är lite tudelat att säsongen närmar sig sitt slut. Det är speciellt när det stora målet, OS är bakom en. Men att få tävla hemma gör att jag blir extra skärpt.

Så sänder SVT världscupfinalerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.