Charlotte Kalla skriver bok om skidåkning. Foto: Bildbyrån

Kalla och Näslund i första OS-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla, Sandra Näslund, båda curlinglagen och Sven Thorgren. Det är några av de idrottare som Sveriges olympiska kommitté redan i dag, i samband med förlägret på Kreta, tagit ut till vinter-OS i Pyeongchang 2018.

– Vi gör en första uttagning av de som under förra säsongen visade vid ett flertal tillfällen att de fyller våra uttagningskriterier, säger SOK-chefen Peter Reinebo.

– Det är ett meriterat gäng.

Sven Thorgren, på plats på Kreta men med armen i mitella, är med i den första truppen trots att han för närvarande är axelskadad. Däremot får freeskiingåkaren Emma Dahlström vänta på sin plats. Slopestylestjärnan är normalt sett ett givet OS-namn, men en korsbandsskada gör att hennes säsong är osäker.

Vinter-OS 2018 hålls i sydkoreanska Pyeongchang 9–25 februari.

Första OS-truppen

Visa

Alpint: Frida Hansdotter, André Myhrer, parallellslalomlaget

Skidskytte: Damstafett, mixedstafett

Skidor: Charlotte Kalla, Marcus Hellner och Stina Nilsson, stafett herrar och damer, team sprint herrar och damer

Skicross: Sandra Näslund, Victor Öhling Norberg

Snowboard: Sven Thorgren

Curling: Lag Hasselborg (Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs och Jennie Wåhlin), lag Edin (Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och Henrik Leek)

Ishockey: Damlaget

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer