Kalla tvingas lägga om sin träning.

Kalla skadad – tvingas till vila

Publicerad

Sveriges stora skiddrottning laddar inför vinterns stora mål – VM i Lahtis. Men nu tvingas hon lägga om träningen på grund av skada. ”Vi drog genast i handbromsen”, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Charlotte Kalla är skadad och tvingas lägga om träningen.

Längdskidstjärnan fick ont i området kring revbenen när hon tränade i Tornedalen i slutet av juli och en magnetkameraundersökning visar att det handlar om överbelastningsskada i bröstryggen.

– Det kom från en dag till en annan. Vi drog genast i handbromsen för att avlasta överkroppen. Jag slutade använda stavarna vid rullskidåkning och benskejtade i stället. Men symptomen ville inte riktigt släppa, säger Kalla i ett pressmeddelande.

Enligt Stefan Thomson, Kallas sjukgymnast och fystränare, finns det ingen anledning till oro.

– Hon har helt enkelt gått lite över gränsen, vilket inte är ovanligt bland elitidrottare. Charlotte kan träna löpning, cykling och annan alternativ träning. Hon håller i gång bra. Det finns inget som tyder på att skadan ska ta längre än tre-fyra veckor att läka, säger han.

Vinterns stora mål är VM i Lahtis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer