Kalla tillbaka i Ruka: ”Tänker väldigt lite på det som hände här”

Uppdaterad
Publicerad

Fjolårspremiären blev nattsvart för Charlotte Kalla. Svenskan klappade ihop totalt och slutade på 75:e plats. Nu är 30-åringen tillbaka i Ruka – och det som hände här för ett år sedan har hon lagt bakom sig.

– Jag tänker väldigt lite på det som hände här i fjol, säger 30-åringen till SVT Sport.

Orsaken bakom Charlotte Kallas kollaps visade sig vara förmaksflimmer. Hon tvingades stå över ett par tävlingar – men kom tillbaka starkt och knep till slut två individuella medaljer på VM i Lahtis.

När hon nu är tillbaka i den finländska premiärorten är det andra, fina minnen som väcks till, berättar hon.

Vinterstudion

Är det viktigt att kunna byta fokus, tänka bort det jobbiga som hände och tänka på det positiva du har upplevt här?

– Jag har inte känt nåt behov, det är mer nu i de här i de här intervjusituationerna som den tanken slår mig. Det är bra mycket andra minnen som jag också har härifrån Ruka som jag i första hand vill ska uppta mina tankar.

Världscuppremiären i Ruka är en tre dagar lång minitour. Den inleds med klassisk sprint, fortsätter med 10/15 kilometer klassiskt på lördag och går i mål med jaktstarter på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet