Charlotte Kalla krossade de norska konkurrenterna. Foto: Bildbyrån.

Kalla utklassade Björgen

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska skiddrottningen Charlotte Kalla krossade de norska konkurrenterna på rullskidor i Lysebotn och ger ett tidigt formbesked inför kommande säsong.

– Det är länge sedan jag var i så bra form i juli. Senast var nog 2013, säger Kalla till NRK

När det inte finns någon snö att tillgå kör längdskidseliten tävlingar på rullskidor istället. Kalla vann stort över de norska åkarna och var 40 sekunder före fjolårstvåan Heidi Weng och en minut och 50 sekunder före Marit Björgen.

– Man ska inte lägga så stor vikt på vad som händer i juli. Men det är länge sedan jag var i så bra form i juli. Senast var nog 2013, säger Kalla till NRK.

Inför den kommande säsongen finns ett OS i Sydkorea som längdåkarna satsar på. För Charlotte Kalla är favoritdistansen tio kilometer skate det viktigaste målet.

– Det är en tävling jag tänker mycket på, säger Kalla.

Dålig dag för Björgen

Förra året vann Therese Johaug loppet och många trodde att Marit Björgen skulle ta hem tävlingen i år när Johaug är avstängd, men 37-åringen hade inte sin bästa dag.

– Jag kände tidigt att det inte var en bra dag för mig. Den här tiden på året är det lite upp och ner.

Björgen var imponerad över svenskan prestation.

– Det är väldigt starkt. Vi kommer att följa henne i vinter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.