• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en fabrik i Malå. På grund av kraftig rökutveckling uppmanas alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Charlotte Kalla vill stå på pallen i den totala världscupen. Foto: TT

Kalla jagar den sista titeln

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges stora skidhopp. Då vill Charlotte Kalla göra prisskåpet komplett. ”Det stora målet är att åka bra i totala världscupen. Det vore otroligt stort att kliva upp på pallen i totalen”, säger Kalla till SVT.

Hon har stått för en rad bragdlopp och har tagit de ädlaste medaljerna i de största mästerskapen. Men fortfarande saknas målet för säsongen – en pallplats i den totala världscupen, något hon tidigare aldrig lyckats med.

– Det känns ju som en stor utmaning till skillnad från att ha valt ut några få veckor i februari. Nu gäller det att hålla en hög lägstanivå från att världscupen drar i gång. Det känns lite spännande, pirrande, kittlande att tänka på att det är så många lopp som kommer att ha betydelse i slutändan, säger 28-åringen.

Hur stor chans tror du att du har att göra det?

– Jag tror absolut att jag har möjlighet, men jag vet också att det är ett stort jobb som måste göras fram till säsongen drar igång. Framför allt när tävlingarna börjar, då gäller det att ge järnet. Det är många tjejer som har lust att trängas där på pallen.

Charlotte Kalla vill utmana sig själv och har en tuff vinter framför sig. När den är över och hon ser tillbaka på säsongen 2015/16 är hennes önskan:

– Att jag kunde genomföra så många lopp med det fokus som jag önskade. Att jag kan vara nöjd med det jag presterat ute i spåret.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer