Arkivbild. Charlotte och pappa Per-Erik Kalla. Foto: Bildbyrån.

Kallas pappa hejade fram dottern till guldet

Uppdaterad
Publicerad

Nervöst var det, men i efterhand kunde inte Per-Erik Kalla vara mycket gladare. När dottern Charlotte skidade hem OS-guldet i skiathlon stod pappa och resten av den elva man starka ”Charlotte Kalla Fan Club”-truppen på läktaren och gav sitt stöd.

– Jag mår strålande. Kan man må bättre än när dottern har tagit OS-guld? Jag har varit med om det förr men det är alltid en ny händelse, säger Per-Erik Kalla till TT.

Han har inte hunnit träffa sin dotter, men har pratat med henne i telefon.

OS i Pyeongchang 2018

– Jag gratulerade henne och hon tackade. Sedan frågade jag vad hon gjorde och vad hon skulle göra. Hon skulle in i någon tv-studio.

Ska följa dottern under tiden i Sydkorea

Nu tror han att det kan bli fler pallplatser om bara formen håller i sig. Och glädjande nog för Per-Erik Kalla får han fortsätta följa dotterns skidåkning på plats i Sydkorea.

– Man bli nervös när hon far iväg. Jag vet inte varför, men det hör väl till. Men det är mer nervöst i tv-soffan. Du kan ju inte ropa eller säga någonting, det hjälper ju inte att skrika åt en tv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet