Hanna Öberg. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Kampen om totalcupen lever vidare

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg blev bästa svenska i damernas jaktstart på en 22:a plats. Kaisa Mäkäräinen har en stark helg och vann dagens jaktstart. Nu skiljer det bara fem poäng till Anastasia Kuzmina i kampen om den totala världscupen.

Hanna Öberg var påväg mot en massiv upphämtning i damernas jaktstart. Efter tio träff i det liggande skyttet och med bra fart i spåret hade hon plockat 31 placeringar och låg på en 18:e plats. Men så i det första stående skyttet kom två bommar för svenskan och chansen till en framskjuten placering var förstörd. Hon slutade på en 22:a plats efter fem träff i det sista skyttet.

Kampen om segern utövades mellan gårdagens segrare Darja Domrtjeva, Laura Dahlmeier, Anais Bescond och Kaisa Mäkäräinen. De mer eller mindre följdes åt loppet igenom.

Plockade in på Kuzmina

Trots att Mäkäräinen var ca 20 sekunder efter in till det sista skyttet gick hon ut i ledning efter fem träff i det sista skyttet och minst en bom på de övriga. Hon och Bescond gjorde upp om segern men i den sista backen fick finskan en lucka som räckte för att vinna.

I och med segern håller Mäkäräinen liv i kampen om segern i den totala världscupen. Då Anastasia Kuzmina även idag hade en tung dag på vallen med fyra bom och slutade sexa. Det innebär att det bara skiljer fem poäng inför den avslutande masstarten imorgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.