Jacob Hård om Therese Johaug. Foto: TT Nyhetsbyrån

Jacob Hård: ”Känns som en markering”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaugs överklagan om sin dom till Cas inför skiljedomstolens kommande utslag är en markering tror SVT:s kommentator Jacob Hård.

– Det känns som en markering var de står i den linje de driver, och att de på så sätt ändå tvingar Cas att ta upp den tråden, säger han till SVT Sport.

Jacob Hård tror inte att Cas kommer att gå på den linjen, om ett helt frikännande. Johaug har tidigare också sagt att hon inte kommer att överklaga domen.

– Johaugsidan tvingar Cas att ta ställning till det resonemang som de för, och bli tvungna att pröva de argumenten. Sedan kan jag inte se hur de ska komma framåt den vägen. Johaugsidan har ändå drivit sin linje hela tiden, även om den känns utsiktslös, men får nu Cas att pröva det där och visa var de står, säger Jacob Hård.

”Blir spännande att följa”

Hård vågar inte sia i var den slutgiltiga domen kommer att hamna, där även internationella skidförbundet Fis överklagat domens längd, som de tycker är för kort. Den 6 juni kommer Therese Johaug att förhöras av Cas.

– Jag har ingen känsla för vart det kommer att ta vägen. Jag har inte den kunskapen att jag kan förutse det. Men det blir väldigt spännande att följa, säger han.

Theres Johaug testades positivt för dopning i oktober förra året och stängdes av i 13 månader i februari i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.