Kass valla, krossade i VM och bittert kryss – här är Sveriges skitdag

Publicerad

Det finns dagar. Och så finns det skitdagar. Söndagen var fullmatad med sport – men det gick åt skogen nästan för alla. Här är söndagens värsta ögonblick.

  • Sebastian Samuelsson hade häng på värdseliten och pallen, men efter två felfria skytten drog han på sig tre jobbiga bom i tredje skyttet och dagen var förstörd. Bästa svenska blev Mona Brorsson på en 16:e plats.
  • Ok, Norge och Therese Johaug är läskigt bra just nu men vi hade väl ändå hoppats på ett bättre resultat i stafetten? Redan på första sträckan föll Evelina Settlin igenom och var långt efter (37 sekunder) när Charlotte Kalla bytte av. Behöver det nämnas att Sverige aldrig kom ifatt?
  • Vi hade lägre förhoppningar på herrarna – men de fick inte ens en chans eftersom skidorna var skit. Till slut var Sverige 2.36 efter Norge som vann.
  • OS-guldvinnaren Frida Hansdotter var näst snabbast i kvalet i St Moritz parallellslalom. Men sen gick det åt skogen. Hansdotter fick en svår lottning i första omgången och ställdes mot Wendy Holdener. Svenskan pressades så pass hårt att det blev en uråkning. Shiffrin vann som vanligt.
  • Innebandy-VM, där hade vi väl ändå en riktigt fin chans att rädda upp den här sändagen, eller? Sverige kvitterade till 2–2 i början av den tredje perioden – men tappade sedan allt. Suck. 6–3-förlusten innebär att Finland försvarar världsmästartiteln för andra gången i historien.
  • Vi trodde länge att svenska handbollsdamerna, och i synnerhet Bella Gulldén, skulle rädda upp den här mörka söndagen. Men till slut blev det ”bara” ett kryss för förbundskapten Signells gäng. Ett fantastiskt resultat mot regerande världsmästarna, men dåligt för EM. Det ser riktigt mörkt ut nu för Sverige att nå en semifinal även om det finns en mikroskopisk chans. Bittert. Det var ju SÅ nära.

Tur att vintern bara börjat. Bara att bryta ihop och komma igen.

Innebandylandslagets Kim Nilsson och längdlandslagets Charlotte Kalla. Foto: BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer