Kläbos kepskupp på Idrottsgalan

Uppdaterad
Publicerad

Prisad för Årets genombrott.

Då höll norska succémannen Johannes Hösflot Kläbo tacktal med Northug-keps på huvudet.

På lördagskvällen tilldelades den norske skidtalangen Johannes Hösflot Kläbo, som dominerat vinterns världscup, priset för Årets genombrott på norska Idrottsgalan. I stället för att bara stå och tacka alla som hjälpt honom till den punkt han befinner sig i karriären passade 21-åringen på att blanda klädkoder på scenen – smoking och egentillverkad keps.

– Utan morfar hade jag aldrig stått här i dag. Jag måste också tacka skidförbundet, samt en som inspirerat mig i många år. Jag hoppas att vi kan åka tillsammans i en OS-sprint eller OS-stafett, detta är en gåva till en som har födelsedag i dag. Grattis på födelsedagen Petter, säger Kläbo.

OS i Pyeongchang 2018

På den röda kepsen som Kläbo tog på sig stod det ”Make Northug great again”.

Northug, som ska åka i Skandinaviska cupen i Piteå på söndag, tackade sin landsman.

”Tack för gratulationen, Johannes! Och grattis till priset på Idrottsgalan. Vi ses på teamsprinten i OS”, skriver Northug på sin Facebook-sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet