Bilden är ett montage. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kowalczyk biten av hund – kan missa premiär

Uppdaterad
Publicerad

Efter en redan tuff säsongsuppladdning har polskan Justyna Kowalczyk blivit biten av en hund. I och med rabiessprutorna har hon åkt på en rejäl förkylning och nu riskerar hon att missa helgens världscuppremiär. ”Jag föredrar att starta med brutet ben”, säger hon till NRK.

Det har inte riktigt gått som Justyna Kowalczyk velat under uppladdningen inför säsongen.

OS-guldmedaljörskan från 2014 har tidigare i år opererat ett knä, kraschat när hon åkt rullskidor med en skadad hand som följd och nu senast: ett hundbett.

Vinterstudion

Polskan tvingades ta rabiessprutor och följden blev en förkylning som hon försökte bota med naturmedicin. Men resultat blev att halsmandlarna svullnade och det är oklart när hon är tillräckligt kry för att ta sig ut i skidspåret.

”Föredrar brutet ben”

Världscuppremiären går av stapen i finska Kuusamo i helgen.

– Jag hoppas att jag kan bli frisk till på fredag. Jag har varit med länge och föredrar hellre att starta med ett brutet ben i foten än en förkylning. Fotskador leder bara till smärta och det kan man bekämpa, en förkylning angriper hela kroppen, säger hon enligt NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet