Foto: Bildbyrån

Avslag i tingsrätten för Kristoffersen

Uppdaterad
Publicerad

Norske stjärnan Henrik Kristoffersen är i fortsatt konflikt med förbundet gällande sponsring på hjälmen. Nu har Oslo tingsrätt bestämt att Kristoffersen tvingas vara utan den tänkta sponsorn innan verkställande dom. ”Vi är glada att tingsrätten gett oss medhåll på saken”, säger norska skidförbundets generalsekreterare Stein Opsal i ett pressmeddelande.

I helgen vann Henrik Kristoffersen världscupslalomen i Val d'Isere. Efteråt var han känslosam, sedan den senaste tiden präglats kring ett bråk med norska skidförbundet om att 22-åringen vill ha en sponsor på hjälmen.

– Det har varit tufft den sista månaden, och att då slå tillbaka på det här sättet kunde inte vara så mycket bättre, sa han då till NRK.

Fått avslag i tingsrätten

Konflikten har krävt rättsliga åtgärder, och i dag meddelade Oslo tingsrätt att Kristoffersen får avslag i frågan om att bära en särskild sponsor på hjälmen.  Det gäller tills verkställande dom.

– Vi är glada att tingsrätten gett oss medhåll på saken, säger norska skidförbundets generalsekreterare Stein Opsal i ett pressmeddelande.

– Henrik har anledning att ingå ett personligt avtal med Red Bull, som han haft tidigare, även om det inte ges möjlighet till profilering på hjälm och huvudbonader, säger Opsal.

Påverkar inte tävlandet

Henrik Kristoffersen som stod över slalompremiären i Levi kommer inte att påverkas sportsligt framöver utan kan fortsätta tävla med landslaget. Norska skidförbundet understryker att han tävlar på lika villkor som de andra som representerar Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.