Kristoffersen avstängd av Norge

,
Foto: TT. Henrik Kristoffersen med ”rätt” hjälm på huvudet efter segern i Wengens slalom i januari.

Den norske slalomstjärnan Henrik Kristoffersens, 22, konflikt med sitt eget förbund fördjupas. Nu är han avstängd och riskerar att i värsta fall missa nästa säsong med OS som höjdpunkt.

Han vill köra med sin egen sponsor på hjälmen men har fått nobben. Så länge konflikten inte är löst får Kristoffersen ingen licens och kan därmed inte vara med i OS eller världscupen.

Nyligen fick han besked om att han inte får träna i elitsatsningen Olympiatoppen.

Halvt på skämt och med en rejäl dos spekulation föreslår norska sajten VG att slalomstjärnan kan bli svensk.

Spelar med i det norska skämtet

–  Vi får titta närmare på det och hålla ett möte innan kongressen nästa år, säger alpinchefen Tommy Eliasson Winter och spelar med i skämtet när norrmännen ringer upp.

Tittar man närmare på de kritierier som ska uppfyllas för ett byte av land, som medborgarskap, bosättning och annan juridik så kan det bli fråga om tidigast 2020, vilket gör att Kristoffersen skulle mista tre av sina bästa säsonger åldersmässigt, vilket inte verkar speciellt sannolikt.

Kristoffersens relation med sitt alpina förbund påminner om den som Petter Northug har med längdlandslaget. 

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.