”Kul att få vara pensionärer samtidigt”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Haag ringde och berättade för sambon Emil Jönsson att hon tänkte lägga av. När samtalet hade sjunkit in kände han samma sak – det var dags att sluta.

– Jag blev väldigt paff. Men det ska bli kul att få vara pensionärer samtidigt, säger Jönsson.

Emil Jönsson hade börjat fundera på om det inte snart var dags att tacka för sig från skidscenen, men det var alltså samtalet från Anna som fick honom att ta steget.

– Kroppen höll inte riktigt för det jag ville så jag funderade på hur jag skulle göra... Sedan ringde Anna och berättade att hon skulle sluta, säger Jönsson.

– Efter en stund kände jag ”ja, det ska vi göra”. Jag behövde någon som puttade en över kanten, fortsätter han.

Nu väntar ett liv utan den där tävlingsnerven som båda tyckt om så mycket.

– Vi kommer aldrig mer ha chansen att stå där på startlinjen och slåss om att vara världens bästa. Rent idrottsligt kommer man sakna det mest, men jag tror det var ett bra beslut och att tidpunkten var rätt. Jag har velat veta hur bra jag kunde bli. Nu ska man försöka hitta något annat, säger Haag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.