Kostsamma utvisningar när Brynäs kvitterade

Sex mål i powerplay blev det i den andra kvartsfinalen mellan Brynäs och Växjö. Ett Brynäs med större självförtroende och ett Växjö med större respekt för motståndarna. Brynäs drog det längsta strået och vann med 4–3 och kvitterade till 1–1 i matcher.

En bra första period av Brynäs. De skapade flera farliga målchanser. Trots att Växjö knappt haft några chanser i början av matchen tog de chansen i numerärt överläge. Tuomas Kiiskinen tryckte dit den med en inbrytning från kanten.

Men två minuter senare lyckades Brynäs till slut få in pucken i powerplay genom Linus Ölund. Viktor Fasth lämnade ett par farliga retur och Brynäs kunde lika väl lett med två mål. Istället 1–1 i pausvila.

– Vi kommer ut mycket bättre, vågar hålla i puck och spelar oss ur situationer, säger Ölund till C More.

Tre powerplaymål för Brynäs

Powerplayspelet skulle få en avgörande roll. I början av andra perioden ådrog sig Daniel Rahimi en 2+2 minuters utvisning efter en hög klubba. Brynäs tog chansen och gjorde två mål genom Kevin Clark och Aaron Palushaj. Drygt sju minuter senare ådrog sig Simon Bertilsson en 2+2 minuters utvisning för hög klubba. Växjö utnyttjade läget och reducerade till 3–2. Men ytterligar en utvisning för Rahimi och ytterligare ett mål för Brynäs.

Uppoffrande spel

I den tredje perioden fortsatte Brynäs att pressa serievinnarna. Växjö förlorade alla dueller och Fasth räddade kvar dem i matchen flera gånger. Men så vände Andrew Calof den negativa trenden för Växjö och kvitterade till 4–3. Fler lägen skulle det bli för Växjö bland annat när pucken låg fri bakom Rautio för en stund. Men Brynäs spelade uppoffrande och vann med just 4–3.

– Vi är väldigt långsamma i vårt spel idag. Det studsar kraftigt i vårt boxplay. Vi behöver lugna ner oss lite och arbeta mer från start, säger Sam Hallam.

Kvitterat 1–1 i matcher.