Kveli diskad – Lindstedt ny trea i Tjejvasan

Uppdaterad
Publicerad

Norskan Laila Kveli blev diskvalificerad efter att ha orsakat vurpan där Emilia Lindstedt och Lina Korsgren föll strax innan upploppet i Tjejvasan. Beslutet innebär att Lindstedt blir ny trea i loppet.

Det var vid den sista kurvan precis efter ”Auklandbron” som Laila Kveli bytte spår framför Lina Korsgren och gjorde att både Korsgren och Emilia Lindstedt föll.

Tommy Höglund, sportchef för Vasaloppet, förklarar varför Kveli blev diskvalificerad.

Vasaloppet

– Tyvärr hände en incident 600 meter före mål där Laila Kveli klev in i spåret framför Lina Korsgren, så att hon blev tvungen att resa sig upp och gå åt sidan och i sin tur fällde hon Emilia Lindstedt. Så juryn har beslutat att diskvalificera Laila Kveli för den händelsen, säger han till SVT Sport.

– Det var ganska tydligt på de TV-bilder juryn har granskat. Laila har sett bilderna och är förstås ledsen men ser att hon gör ett misstag där.

Emilia Lindstedt blev trea i stället. Loppet vanns av Katerina Smutna före Britta Johansson Norgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet