Nathalie Eklund under världscupen förra säsongen. Foto: Bildbyrån

Landslagsåkaren lägger av efter skadan

Uppdaterad
Publicerad

Nathalie Eklund har precis kämpat sig tillbaka från sin andra knäskada. Trots det väljer den 26-åriga alpina landslagsåkaren att lägga av.

”Dialogen kring att avsluta karriären har jag haft med mig själv ett tag. Men en morgon vaknade jag upp och kände att jag var färdig”, säger hon i ett pressmeddelande.

”Jag har kämpat i en lång uppförsbacke i och med två knäskador tätt inpå varandra. Men jag har också lyckats ta mig tillbaka båda gångerna och gett mig möjligheten att själv fatta det här beslutet och har inte något knä som tvingar mig till det.”

Första knäskadan, ett ledband i knät, kom i december 2015. Drygt två år senare, i januari i år, gick det främre korsbandet sönder.

Eklund har varit med i landslaget sedan 2009 och har gjort 54 starter i världscupen, varav sjätteplatsen i slalom i Åre 2012 är den främsta placering. Hon har också ett VM-silver i lag från Schladming 2013.

Nu blir det dock ingen start i VM i alpint som går i Åre i februari och som SVT sänder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.