Kalla VM-laddar – i succérummet

Uppdaterad
Publicerad

Längdlandslaget VM-laddar med träningsläger i italienska Seiser Alm. Och för Charlotte Kalla började lägret på bästa sätt – redan när hon checkade in på hotellet. ”Det är samma rum jag ska bo i som inför Sotji och Falun”, säger 29-åringen till SVT Sport.

Efter succén i SM-veckan är Charlotte Kalla nu tillsammans med det uttagna längdskidlandslaget som laddar upp inför VM i Lahtis den 22:e februari.

”Fantastiskt att vara här”

– Det har varit fantastiskt att vara här i Seiser Alm. Vi hade kanske inte riktigt samma förväntningar som vi brukar ha när vi reste ner hit och fick höra att det var fem kilometer konstsnö. Men hela spårsystemet har växt dag för dag, solen har strålat så förhållandena kan man verkligen inte klaga på, säger Charlotte Kalla till SVT Sport.

VM-vintern

I just Seiser Alm har Kalla och resten av de blågula åkarna tidigare toppat framgångsrikt inför stora mästerskap.Under OS i Sotji 2014 knep Kalla två silver och ett guld i stafett. VM i Falun resulterade i ett guld, ett silver och två brons.

”Samma rum som inför Sotji och Falun”

Kommer det tillbaka minnen och känslor från när du har legat här inför tidigare mästerskap?

– Ja, så är det ju givetvis. Bara att få checka in här och inse att det är samma rum jag ska bo på som inför Sotji och Falun – det är lite häftigt.

Se intervjuerna med Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-vintern

Mer i ämnet