Alexander Legkov. Foto: Bildbyrån

Legkov gör comeback i Gällivare

Uppdaterad
Publicerad

Den ryska längdskidstjärnan Alexander Legkovs dopningsavstängning slutar den 1 november. Det gör att han kan tävla igen i skidpremiären i Gällivare som sänds i SVT den 17-19 november.

Både Legkov och hans landsman Jevgenij Belov har varit avstängda sedan december förra året. Tillsammans med VM-kungen från Lahtis, Sergej Ustiugov, är de stjärnorna i en stor rysk trupp som tävlar i Gällivare.

– Otroligt kul att vi får den här uppställningen och kan bjuda in både tävlande och publik till en riktig skidfest. Vår målsättning är att göra den officiella svenska premiären till en stor internationell tävling där det svenska landslaget får mäta sina krafter mot riktigt bra internationellt motstånd, säger tävlingsledaren Leif Johansson i ett pressmeddelande.

Hela den svenska eliten tävlar i Gällivare och förutom Ryssland inleder också det kanadensiska och det slovakiska landslaget tävlingssäsongen där.

Gällivare 2017

Fredag 17.11: 5/10 kilometer fri stil

Lördag 18.11: 10/15 kilometer klassisk stil

Söndag 19.11: Sprint klassisk stil 

SVT sänder den officiella svenska skidpremiären i Gällivare och det är också premiär för Vinterstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.