Alexander Legkov dementerar att karriären är över. Foto: Bildbyrån

Legkov slutar inte – än

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen framkom uppgifter från ryska ledare att längdåkaren Alexander Legkov är på väg att sluta. Nu tillbakavisar Legkov uppgifterna för ryska nyhetsbyrån R-sport.

– Jag slutar inte förrän allt det här är över, säger Alexander Legkov.

Alexander Legkov är livstidsavstängd från OS och avstängd från världscupen. Han blev av med sina medaljer från OS i Sotji och det har tagit den ryske åkaren hårt. Ryske ledaren Markus Cramer sa till SVT under lördagen att Legkov är på väg att lägga ned karriären.

– Han funderar på det, men det är inte officiellt eller bestämt, säger den ryska förbundskaptenen, Markus Cramer, till SVT Sport under lördagen.

– Det viktiga nu är att han får behålla sitt guld (från OS i Sotji 2014). Så det är inte så viktigt för honom att starta i världscupen. Det viktigaste för honom är att behålla guldet, fortsätter Kramer.

Men Legkov dementerar att hans karriär är över.

– När jag har bestämt mig så kommer jag meddela det själv. Just nu tränar jag på så gott jag kan, och jag tänker inte avsluta min karriär förrän allt det här är över, säger Legkov

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.