Alexander Legkov funderar på att avsluta skidkarriären. Foto: Bildbyrån

Legkovs tränare: ”Han funderar på att sluta”

Uppdaterad
Publicerad

Han är avstängd från OS-medverkan för all framtid och har rapporterats vara deprimerad. Nu funderar den ryska skidåkaren, Alexander Legkov, på att avsluta skidkarriären. Uppgifter som Aftonbladet var först med.

– Han funderar på det, men det är inte officiellt eller bestämt, säger den ryska förbundskaptenen, Markus Cramer, till SVT Sport.

Alexander Legkov blev av med sina OS-medaljer från Sotji 2014 och har stängts av från att medverka i OS. Enligt den ryska landslagstränaren, Markus Cramer, gjorde detta Legkov deprimerad och nu kommer nya uppgifter från Cramer som säger till SVT Sport att Legkov funderar på att avsluta skidkarriären.

”Vänta på Cas”

– Det är inte bestämt till hundra procent. Han funderar på det, men det är inte officiellt eller bestämt. Vi måste vänta lite på beslutet från Cas, säger Cramer till SVT Sport och fortsätter:

– Det viktiga nu är att han får behålla sitt guld (från OS i Sotji 2014). Så det är inte så viktigt för honom att starta i världscupen. Det viktigaste för honom är att behålla guldet.

Vad säger han själv om allt som har hänt?

– Den här situationen, med diskningen från OS, är väldigt svår för honom. Han är ledsen över att karriären kanske kommer sluta på det här sättet. Han var under många är en av det bästa i världen. Jag förstår att han funderar på att sluta. Men återigen, det är inte bestämt än.

Vad gör han nu?

– Han är hemma i Moskva och tränar lite, men han väntar i stort sett bara på hur det går med överklagan till Cas, vad de ska besluta, säger Cramer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.