Foto: TT Nyhetsbyrån

Vonn gör comeback i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Alpina världsstjärnan Lindsey Vonn är nära comeback. Efter en bruten arm i november är siktet nu inställt på tävling i helgen. ”Jag är så taggad på att tävla i helgen”, twittrar 32-åringen.

Vonn gör comeback i lördagens störtlopp i Altenmark-Zauchensee, uppger Eurosport. Amerikanskan bröt armen under träning i november och har inte tävlat sedan dess.

– Ord kan inte beskriva hur glad jag är att återvända till backarna denna vecka. Det har varit tuffa tre månader med över 300 timmars rehabilitering men att kunna åka snabbt och tävla igen är värt all slit, säger hon till Eurosport.

Siktar på VM nästa månad

Nu blickar hon i första hand fram emot VM i S:t Moritz om knappt en månad.

– Jag har redan missat några tävlingar men förhoppningsvis kan jag komma tillbaka snabbt och vara med och utmana i vissa discipliner i VM, säger Vonn.

Jagar Stenmarks rekord

32-åriga Vonn har vunnit 76 världscupsegrar i karriären, varav hälften i störtlopp. Det ger henne rekordet på damsidan, men hon har fortfarande en bit kvar upp till Ingemar Stenmarks 86 triumfer.

VM i St Moritz avgörs 6-19 februari.

Lindseytweet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.