Fredrik Lindström. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

Lindström på pallen i Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindström slog till med säsongens bästa individuella tävling i skidskyttarnas världscupavslutning i ryska Tjumen. Lindström slutade trea efter segrande Martin Fourcade och Simon Desthieux.

Fredrik Lindström sköt tio träff i dagens sprint och hade sjätte bästa åktid totalt, nästan 40 sekunder långsammare än Martin Foucade som var snabbast.

Lindström hade fjärde tid ut från sista skyttet men tysken Erik Lesser tappade på slutvarvet och Lindström som gick starkt på sitt sista varv tog hem kampen om tredjeplatsen. Hans bästa individuella placering den här säsongen. Han har som bäst varit femma tidigare.

Framför Lindström blev det dubbelt franskt genom suveränen Fourcade och Simon Desthieux. Fourcade som även tar hem sprintcupen i och med segern då norrmannen Johannes Thingnes Bö bara blev 14:e man.

Säkrade segern i totalen

Fourcade har varit på pallen i alla individuella lopp han startat i världscupen den här säsongen. Han säkrade även seger i den totala värlscupen. Thingnes Bö skulle möjligenkunna utmana fransmannen men med en tyngre dag i spåret och två bommar i det första skyttet blev glappet för stort. Det är sjunde gången som Fourcade vinner världscupen på lika många år.

Han är därmed den skidskytt som vunnit totala världscupen flest gånger. Både Magdalena Forsberg och Ole Einar Björndalen har vunnit sex gånger.

Utöver Lindström kvalificerade sig också Jesper Nelin och Martin Ponsiluoma till att köra lördagens jaktstart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.