Matts Olsson, till höger, sågar Ted Ligety efter hans utspel i samband med den inställda premiären. Foto: Bildbyrån

Matts Olsson sågar Ted Ligety efter utspelet

Uppdaterad
Publicerad

Storslalompremiären i Sölden ställdes in och efteråt antydde den amerikanska storstjärnan Ted Ligety att det berodde på att hemmastjärnan Marcel Hirscher inte kom till start på grund av skada.

Ett utspel som får svenske stjärnan Matts Olsson att skratta.

– Haha. Tror han ens på det själv?! Jag vet inte vad han vill uppnå med det han skriver, säger Matts Olsson till SVT Sport.

”Det må vara hemskt väder där uppe, men när det österrikiska förbundets ordförande säger att tävlingen ska ställas in flera dagar i förväg luktar det ruttet.”, skrev Ted Ligety på Twitter.

Men han stannade inte där:

”Det verkar konstigt att ställa in en tävling i Österrike när landets största stjärna är skadad”, skrev han också.

Tror han ens på det själv?!

Den svenske storslalomspecialisten Matts Olsson, som även han fick sin säsongspremiär uppskjuten, skrattar åt Ligetys utspel.

– Haha. Tror han ens på det själv?! Jag vet inte vad han vill uppnå med det han skriver, det är märkligt gjort av honom. Jag vet inte om han gör det för uppmärksamhet eller för att fajtas lite grann, säger Matts Olsson till SVT Sport och fortsätter:

– Jag håller absolut inte med Ligety. Det var för dåliga förhållanden och det var rätt att ställa in. Det är inte livet som ska stå på spel.

Åkarna drar igång namninsamling

Något som däremot står på spel för Olsson är en plats i OS-truppen. Efter den inställda tävlingen i Sölden har han nu en chans mindre då det internationella skidförbundet Fis har meddelat att tävlingen inte ersätts.

Svensken, som nu har fyra tävlingar på sig innan OS, hoppas tillsammans med flera åkare på att kunna ändra beslutet.

– Jag sprang ihop med en fransman när vi var på väg att lämna Sölden och vi pratade ihop oss om att starta en namninsamling för att försöka få ihop en tävling till. Har man en hel säsong på sig borde det inte vara omöjligt.

– Det är en sport med små marginaler och jag gör allt för att få så många chanser som möjligt.

Nästa storslalomtävling är i amerikanska Beaver Creek den 3 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.