• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Felix Neureuther, Andre Myhrer och Marco Schwarz. Foto: TT Nyhetsbyrån

Myhrer tvåa i slalom i Japan

Uppdaterad
Publicerad

De svenska herrarna har haft en tuff säsong men inatt tog André Myhrer sin första pallplats i slalom när han blev tvåa i japanska Naeba. Svensken var bara fem hundradelar efter tysken Felix Neureuther som vann.      

–Det har gått tungt under säsongen så det var skönt komma ner och se lite fina siffror i målgången. Det blev nästan vinst men jag fick nöja mig med andra plats, säger Myhrer direkt efter tävlingen.

Efter första åket var Mattias Hargin tvåa och Myhrer trea. Men Hargin misslyckades i andra och blev tolva. Myhrer däremot gjorde ett bra andra åk men nådde inte ända fram till Neureuther som tog säsongens första världscupseger.

Vinterns slalomsuverän, normmannen Henrik Kristoffersen slutade sjua medan Marcel Hirscher åkte ur i först åket.

20:e pallplatsen      

Det var André Myhrers 20:e pallplats i världscupen. Den här säsongen har han bara en pallplats, trea i parallellstorslalom i Alta Badia i december. Men slalom är normalt hans bästa gren och nu fick han äntligen till det.

–Det var ett tufft race idag. Både sol, regn och dimma. Men jag fick till två riktigt bra åk, säger Myhrer. Det var viktigt för hela svenska teamet. Vi har kämpat hårt, åkt bra skidor men inte fått med oss resultaten. Hoppas det här kan ge en boost.

Och nästa tävling går på hemmaplan?

–Det blir riktigt roligt att tävla i Stockholm. Hoppas det kommer mycket folk. Jag gillar ju parallell, det är kul tävla man mot man. Så det kan bli ett bra event, säger André Myhrer.

Jens Nyggmark, Anton Lahdenperä och Axel Bäck åkte ur i första åket och Emil Johansson åkte för långsamt för att få starta i andra.

Vinterstudion startar 10.00. Sammandrag från slalomen 13.20 i SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.