Näslund gör comeback efter kraschen

Sandra Näslund är tillbaka efter kraschen.
Foto: BildbyrånSandra Näslund är tillbaka efter kraschen.
För tre veckor sedan kraschade hon på träning i Innichen men i helgen står Sandra Näslund åter på startlinjen. Nu hon hoppas på knipa karriärens första världscupseger – samtidigt som tankarna är hos lagkamraten Anna Holmlund. ”Tänker väldigt mycket på henne”, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

Skicrossåkaren Sandra Näslund, som kraschade under träningen före jul, gör comeback i helgens världscuptävlingar i Italien. Näslund fick en hjärnskakning och en fraktur på näsbenet när hon föll i Innichen.

– Det ska bli kul att komma igång igen och jag känner mig taggad på att tävla, säger Sandra Näslund till SVT Sport.

– Rehabiliteringen har gått bra, har tagit steg för steg som man ska göra med hjärnskakning. Men kroppen känns bra nu.

”Tänker på henne”

Sandras krasch skedde bara två dagar efter Anna Holmlunds svåra krasch i samma backe. Lagkamratens olycka har satt sina spår, samtidigt försöker Sandra fokusera på det hon måste göra.

– Det har ju påverkat och man tänker väldigt mycket på henne. Man blir lite ställd när något sådant här händer en så pass nära en, men man vet ju att riskerna finns, säger Sandra.

– Men nu när vi är här så är det fullt fokus på det vi ska presetera. Sen är det klart att man tänker på Anna ändå, men man får försöker tänka bort lite grann.

Vill ta första segern

Samtidigt som Sandra ska försöka processa det som skett måste hon fokusera på nästa tävling. Säsongen går vidare och Sandra hoppas på att kunna ta karriärens första världscupseger i tävlingarna som kommer.

– Känns som jag har haft några chanser där jag vara väldigt nära men inte räckt hela vägen. Jag har kapaciteten för att vinna. Det gäller bara att allt ska stämma.

Öhlind Norberg avstår tävlingen

Bara två svenskar på start i helgen. Förutom Näslund kommer även Viktor Andersson till start. Andersson kom trea i världscuptävlingen i Val Thorens i december och har därefter radat upp topplaceringar. Han är sexa sammanlagt i världscupen.

Näslund har två pallplatser från december och ligger femma sammanlagt.

Victor Öhling Norberg, Holmlunds pojkvän, kör inte tävlingarna i Watles och Michael Forslund avstår på grund av knäproblem.

I Watles körs två tävlingar, lördag och söndag. Orten tar över en tävling från franska Megève som har snöbrist och inte kan arrangera tävlingar nästa helg.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.