Sandra Näslund om förbättringen: ”Det är rörande”

– Det såg ju tungt ut i början, så det är kul att hon repat sig så pass bra, säger Sandra Näslund.
Foto: BILDBYRÅN och Roger Turesson/DN/TT NYHETSBYRÅN– Det såg ju tungt ut i början, så det är kul att hon repat sig så pass bra, säger Sandra Näslund.

Igår kom de första rapporterna om Anna Holmlunds nya liv. När Sandra Näslund läste om landslagskollegan blev hon rörd.
– Man saknar henne i gänget, säger hon till SVT Sport. 

Anna Holmlund har påbörjat den långa vägen tillbaka efter den svåra olyckan som inträffade strax innan jul.

– Jag vill hoppa. Springa. Sen, sa hon i en intervju i Dagens Nyheter i fredags.

Sandra Näslund har tränat och tävlat sida vid sida med Anna Holmlund de senaste åren. När hon läste om landslagskollegan blev hon tagen.

– Det är rörande. Det är självklart jättekul att det nu på senare tid blivit så himla mycket bättre. Man saknar henne i gänget och i backen. Det är kul att se, både för familjen och för henne, att det går åt rätt håll.

Löpande uppdateringar

Det har gått ett drygt halvår sedan Anna Holmlund kraschade under ett träningspass i Italien och skadades allvarligt. Under den oroliga tiden har Sandra Näslund fått löpande rapporter från landslagsledarna.

– Det såg ju tungt ut i början, så det är kul att hon repat sig så pass bra. Sedan är det bara att vänta och se hur bra det kan bli.

Saknades på lägret

Sent i går kväll kom hon hem från ett läger med skicrosslandslaget i italienska Stellvio. Där märktes det, som alltid, att Anna Holmlund saknades.

– Anna var en stor del av gänget. Hon tog mycket ansvar och höll ihop gruppen. Hon hade en stor roll och var stjärnan i laget, det märks ju tydligt att hon inte är med.

”Vill ha henne i backen”

Sandra Näslund saknar också att tampas mot henne på träningarna. I vintras tog 20-åringen sin första världscupseger och vann VM-guld, och menar att Anna Holmlund haft en stor del i hennes framgångar.

– Anna var en av de absolut största konkurrenterna till mig. Att vi har haft så bra konkurrens på träningarna har gjort att jag har utvecklats så mycket. Jag vill ha henne i backen och fajtas med, det är tråkigt att hon inte är med längre, säger hon.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.