Näslund om saknaden: ”Jag har alltid haft Anna”

Publicerad

Anna Holmlunds olycka förra året påverkade landslagskollegan Sandra Näslund, både på ett personligt och sportsligt plan. Nu laddar hon för en ny världscupsäsong – utan sin bästa träningskompis. – Jag har alltid haft Anna att jaga, och träna tillsammans med. Vi har verkligen peppat varandra. Det saknar jag väldigt mycket nu, säger Näslund till SVT Sport.

Sandra Näslunds fjolårssäsong var fantastisk med både VM-guld och JVM-guld. Men det var också en tung säsong med Holmlunds olycka och Näslunds egen krasch i Innichen.

– Jag blev lite skakig, ”shit vad håller vi på med”? Tanken kom ju ”ska jag verkligen hålla på med det här”? Det var en olyckshändelse, kanske lite dåligt fokus i någon sekund, som gjorde att jag kraschade. Nu när jag ska åka en bana känner jag mig aldrig rädd, jag känner mig trygg.

I år är hon väl medveten om att hon inte längre slår ur underläge.

– Nu är det mig de andra jagar. Nu är jag en av dem som har mest rutin så på det sättet får jag ju lite mer ledarroll, säger Näslund.

– Jag försöker att hjälpa de andra tjejerna, men man ju inte hjälpa dem för mycket, haha.

Se ett längre möte med Näslund här:

Från talang till favorit – 21-åriga Sandra Näslunds nya roll Foto: SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer