Start för minitouren i Ruka

Uppdaterad
Publicerad

29 världscuptävlingar står för dörren denna OS-säsong. Och det börjar med en minitour i Ruka, där Stina Nilsson inledde sin fina fjolårssäsong. Hon är det stora svenska hoppet i dagens sprinttävling som sänds från 12.20 i SVT1.

Stina Nilsson slutade tvåa i sprintcupen i fjol och Hanna Falk trea.

– Falk gjorde ett bra genrep förra helgen i Gällivare. Att formen finns där visade hon så hon kommer att bli en tuff utmanare.

”Kalla kan utmana Björgen”

I morgon kör damerna 10 klassiskt och så avslutas det med jaktstart på söndag.

– Ser man till hela helgen med två distanslopp är Charlotte Kalla vårt starkaste namn, det är hon som har chans att utmana Marit Björgen som ändå ses som den stora favoriten över helgen, säger Fredriksson.

Det var i Ruka i fjol som Charlotte Kalla slutade 75:a efter att ha fått problem med hjärtat.

–  I år ser det jättebra ut och inga problem än så länge. Jag tror att Charlotte kommer att göra det jättebra här.

Hoppet står till Halfvarsson

På herrsidan är Halfvarsson det största hoppet.

– I dag är det Calle Halfvarsson ihop med Teodor Peterson som kommer att göra det bra. Ser man över hela helgen är Halfvarsson den herre vi får förlita oss på för att kunna utmana norrmännen, säger Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.