Henrik Kristoffersen Foto: Bildbyrån

Norsk seger efter jätteräddning i Kitzbühel

Uppdaterad
Publicerad

Det blev till slut norsk seger i världscupslalomen i Kitzbühel. Henrik Kristoffersen som hade ledningen efter första åket satsade allt i andra. En jättemiss några portar från mål fick publiken att ropa till men 23-åringen fick ordning på skidorna och tog säsongens första seger. Norrmannen som varit på pallen i alla slalomtävlingar för säsongen.  

Hemmaåkaren Michael Matt som bara var tio hundradelar bakom Kristoffersen körde ur i andra åket och istället hotades norrmanen främst av Marcel Hirscher. Österrikaren som ofta stått i vägen för Kristoffersen fick se sig besegrad och slutade på andraplats, 97 hundradelar bakom.   

Daniel Yule, Schweiz, blev trea och tog första pallplatsen i karriären. 

Mattias Hargin som låg på 15 plats inför andra åket tappade flera placeringar och slutade på 16 plats. André Myhrer som hade bäst läge inför det andra åket misslyckades och körde ur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.