Norska skrällen – Krüger överglänste Kläbo

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo var obesegrad i världscupen innan dagens 15 kilometer i Toblach. I dag bröts sviten. I stället blev det landsmannen Simen Hegstad Krüger som tog sin första seger i världscupen i karriären.

Johannes Kläbo hade sex raka världscupseger med sig till Toblach. Men i norra Italien var det istället Simen Kruger som var främste norrman i spåren.

Krüger vann till slut före fransmannen Maurice Manificat och tävlingens sensationsman, britten Andrew Musgrave. Till slut vann norrmannen med 10,6  sekunder före Manificat.

– Det är fantastiskt stort att vinna, över alla förväntningar på förhand. Jag har haft två fjärdeplatser i rad nu, och var väldigt sugen på pallen i dag, säger Simen Hegstad Krüger till SVT Sport.

Johannes Kläbo var till slut inte bättre än tia.

Daniel Rickardsson var bäste svensk på 19:e plats, 57 sekunder efter Krüger.

– Jag blev lite trött på slutet, och kunde inte riktigt återhämta mig i backarna. Det krävs en upphämtning i morgon, säger Daniel Rickardsson till SVT Sport, när han blickade fram emot morgondagens jaktstart.

Marcus Hellner slutade på 33:e plats.

Ställning totala världscupen herrar

1. Johannes Kläbo 626

2. Alexander Bolshunov 402

3. Martin Johnsrud Sundby 339

4. Maurice Manificat 308

5. Alex Harvey 264

11. Calle Halfvarsson 186

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.