Foto: TT Nyhetsbyrån

Norske mästaren lägger av

Uppdaterad
Publicerad

Den norska backhoppningsprofilen Anders Jacobsen avslutar karriären. 30-åringen som vann VM-guld i Falun tidigare i år har definitivt bestämt sig. ”Jag är färdig som backhoppare. Jag har lagt skidorna på hyllan”, säger Jacobsen enligt Dagbladet.

I februari var norrmannen med och tog guld i lagtävlingen i backhoppning i VM i Falun, men nu meddelar profilen att karriären är över.

– Jag känner mig färdig nu. Jag är färdig som backhoppare. Jag har lagt skidorna på hyllan. Det är en konstig känsla. Det har varit ett väldigt svårt beslut att ta, säger han enligt Dagbladet.

VM i Falun

Jacobsen, som också har ett OS-brons från Vancouver 2010 på meritlistan, har flera gånger tidigare övervägt att sluta. Framför allt har det varit tufft att vara borta från familjen.

– Det har varit många saker som har påverkat mitt beslut. Jag har haft en enorm glädje inom backhoppningen. Jag kommer att sakna det enormt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet