Foto: TT.

Northug ger upp OS: ”Det är kört”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget OS för Petter Northug. Det säger normannens tränare Stig Rune Kveen.

– Vi har insett att OS är kört, säger han i ett pressmeddelande.

Petter Northug har haft en motig säsong med sjukdomar och svaga resultat. Norrmannen, som har två OS-guld och 13-VM-guld sedan tidigare, har inte tagit en enda världscuppoäng den här vintern.

Helgens VC-tävlingar i Planica var sista chansen för 32-åringen att plocka en OS-biljett – och då skulle det krävas en pallplats.

”Är inte frisk”

Men det blir ingen start.

– Petter är inte frisk. Det sitter djupt i bröstet och han hostar fortfarande. Det blir ingen världscup i Planica och vi har insett att även OS är kört, säger Northugs tränare, Stig Rune Kveen, i ett pressmeddelande.

Den norska landslagschefen Vidar Løfshus vill ändå inte stänga dörren helt för stjärnan, men säger samtidigt att chanserna är mycket små.

– Vi har fortlöpande kontakt med Petter. Sannolikheten för OS är låg, men dörren är inte helt stängd. Det finns fortsatt en öppning, säger Løfshus i ett pressmeddelande från Norska skidförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.