Petter Northug visar säsongens bästa form efter att de flesta skidåkare gått på semester. Foto: Bildbyrån.

Northug imponerade i norskt lopp

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug har när klockan på säsongen passerat tolv något på gång. Han följde upp söndagens seger i Flyktingloppet med att vinna dagens Sandfjellsrennet över 30 km i klassisk stil. Nu väcks förhoppningar om att han ska vara med på VM nästa år.

– Jag förväntar mig att han ska vara med i VM i Seefeld, säger landslagsåkaren Didrik Tönseth som fick bra med stryk i dag. 

Northug var 1.18 före Didrik Tönseth som exempelvis var 14:e i masstarten på 15 km i Faluns världscuptävling förra helgen.

Trots segern tyckte inte Northug att det kändes bra och ville inte svara på frågor om framtiden.

– Det tar jag då, nu har jag fokus på tävlingar.

”Han krossar oss i dag”

Tönseth var imponerad av Northug.

– Han krossar oss i dag, säger Tönseth till NTB.

Om inte Northug, som har en misslyckad säsong bakom sig, vill säga något om framtiden så tror Tönseth att det kan bli en landslagscomeback för Northug.

– Ja, det tror jag. Han verkar vara i form för nästa säsong. Jag förväntar mig att han ska vara med i VM i Seefeld och att han fortsätter över nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.