Calle Halfvarsson och Petter Northug. Foto: Bildbyrån

Northug om Halfvarsson: ”Han har förstört för sitt land”

Uppdaterad
Publicerad

Skidstjärnorna Calle Halfvarsson och Petter Northug har ett ständigt pågående gnabb och nu har de senaste pikarna kommit. Efter att svensken sågat Northugs frekventa användning av sociala medier svarar norrmannen till Dagbladet.

– Jag tror ju någonstans att börjar man hålla på för mycket med sånt där så tar det fokus från träningen. Och det har man ju sett med Petter, det känns som det är mycket lek framför kameran, alltså, sade Halfvarsson i en intervju med Expressen.

Northug är inte sen med svaret.

– Han som aldrig har presterat tänker jag väldigt lite på. Jag tycker fruktansvärt synd om Calle som person. Han står helt utan individuella titlar och har förstört för sin nation på alla stafetter där han varit fjärdeman, säger han.

Och han fortsätter att kasta fler vedträn in i brasan som är relationen Halfvarsson-Northug.

– Alla eländiga taktiska val han tagit måste han försöka lära sig av, men han gör samma fel om och om igen. Det ser inte ljust ut för honom, dessvärre. Vi får hoppas att han får den hjälp han behöver av det svenska landslaget, för det går riktigt dåligt för honom. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.