Emma Dahlström får vänta på världscupdebuten på grund av ett inflammerat knä. Foto: TT.

Nya knäproblem stoppar Emma Dahlström

Publicerad

Emma Dahlström missar världscuptävlingen i italienska Modena. Knäet stoppas freeskiingstjärnan.
– Det är stelt och inflammerat, säger sportchefen Stefan Karlsson.

Emma Dahlström, som tagit medaljer i VM och X-games, har haft problem med inflammationer och stelhet sedan korsbandsoperationen i slutet av april 2017.

Det är även vad som ligger bakom beslutet att avstå helgens världscuptävling i Modena, Italien.

– Hon har problem med inflammation i knäet. Hon har fått en kortisonspruta nu och vi får se om den kan bryta cirkeln av inflammationer, säger sporchefen Stefan Karlsson.

– Tanken att hon ska tävla i Stubai, om det här hjälper, som är tävlingen efter Modena.

26-åriga Dahlström slet av korsbandet i en uppvisningstävling i Italien. Tämligen omgående inleddes en hektisk period av rehabträning för att bli ”tävlingsklar” till OS i Sydkorea.

Karlsson vill inte säga om det stressade rehabschemat ligger bakom rådande knäproblem.

– Så kan det vara men det är ju svårt att sia om nu, säger han.

Burmansson borta hela säsongen

Sedan tidigare är det klart att korsbandsskadade Jennie-Lee Burmansson, som skadade sig på träning inför världscuppremiären på Nya Zeeland, missar stora delar av säsongen.

– Eventuellt kan jag stå på snö i slutet av den här säsongen. Men det är inget som jag vill stressa med, jag vill mest fokusera på att knät ska bli hundra innan, så det blir att skynda långsamt, sade hon till TT tidigare i oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer