Johanna Ojala imponeras Calle Halfvarsson. Foto: SVT

Ojala: ”Jag får rysningar”

Uppdaterad
Publicerad

Två svenskar allra först i Lillehammer. SVT Sports expert Johanna Ojala satt och mös i vinterstudiosoffan. ”Åh, jag ryser”, säger hon.

Det blev en blågul dubbel i norska Lillehammer. Det var Calle Halfvarsson och Marcus Hellner som blev etta och tvåa och det gladde experten.

– Det är så otroligt härligt med tanke på hur fjolårssäsongen var med skador och sjukdomar. Att göra det så här, åh, jag ryser, säger hon om Halfvarsson.

Ojala förklarade också bakgrunden till succén och varför han har börjat leverera igen med två segrar på två dagar.

– Calle hade mycket problem med sjukdomar. Han tränade, blev sjuk, tränade, blev sjuk igen och så fortsatte det. Han satte sig ner med Ola Ravald och Pliggen som frågade hur han tränade. Han hade kört för hårt på alla pass. Bränner du allt krut du har så blir man mer sliten och mer benägen att bli sjuk, säger Ojala.

Efter omläggningen av träningen så har resultaten kommit.

– Det är så skönt att de får till det på distansloppen. Ifjol var det väldigt rött där ute, nu är det väldigt blått, säger Ojala om svensksuccén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.