• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränderna i Ragunda kommun och Ljusdals kommun Läs mer

Charlotte Kalla och SVT:s expert Johanna Ojala. Foto: BildbyrånVisa alla (5)
Visa alla (5)

Ojala: ”Att få in Kalla är en win för henne och laget”

Charlotte Kalla är tillbaka i längdlandslaget. Något experten Johanna Ojala tror kan bli ett lyft för alla. – Att få in Charlotte är en win för henne och laget, säger hon till SVT Sport.

I dag blev det klart att längdstjärnan återvänder och tar med sig sin egen tränare Magnus Ingesson som blir damtränare i landslaget.

– Kravet var väl att Magnus Ingesson blev damtränare och när hon fick igenom det var det ett enkelt val. Det blir en otrolig tillgång för hela landslaget, både för killarna och tjejerna, säger Johanna Ojala.

Kalla tillbaka i landslaget: ”Ska bli fantastiskt kul” Foto: SVT/Bildbyrån

”Kan betyda en hel del”

Nu väntar det träningar och pass med sina nygamla kamrater. Och just det kan vara en nyckel för att Charlotte Kalla kan höja sig ännu mer. Och även för laget.

– Jag tror att det kan betyda en hel del att hon har träningskamrater och får känna gemenskap. Att behålla träningsstrategin och stöttepelarna runt henne som som hon haft förut med fystränare i Skellefteå och fortsätta utveckla det är väldigt positivt. Det har gjort henne så pass bra de senaste säsongerna när hon lade om sin träning och det kan sprida sig till de andra, säger hon.

Ingesson: ”Finns saker jag vill ta in i landslaget”

Johanna Ojala tror också att Magnus Ingesson kan bli ett lyft för de andra tjejerna.

– Han kan ge dem jättemycket. Han har varit där tidigare och med de erfarenheterna de har fått med sig av Kallas träning så är det ett jättesmart drag och inte mer än rätt. Det är ett jättespännande drag för damlaget i stort, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer