Ojala: ”Visar ett taktiskt spel”

Expert Ojala hyllar Charlotte Kalla.
Foto: SVT/BildbyrånExpert Ojala hyllar Charlotte Kalla.

Charlotte Kalla har fått en drömstart på säsongen. Två segrar – och två superryck. SVT Sport expert Johanna Ojala är imponerad över vad Kalla visat upp hittills.
– Pondus, trygghet och självförtroende ser jag i hennes åkning. Hon visar upp ett mer taktiskt spel än vad hon har gjort tidigare.

Två komponenter till Kallas framgångar tror Ojala är att stakningen blivit bättre samt att hon utvecklat ett taktiskt spel.

– Pondus, trygghet och självförtroende ser jag i hennes åkning. Hon visar upp ett mer taktiskt spel än vad hon har gjort tidigare. Låter Heidi Weng gå upp och dra lite innan hon sätter in stöten.

– Hon sätter stakningen väldigt bra, det såg vi även i Ruka. Hon har ett flyt i stakningen, som jag inte tycker att hon har haft förut. Det sparar kraft när man sätter det tekniska.

”En fröjd att se”

Kalla vann dagens lopp genom att återigen rycka i en backe.

– Hon bestämmer sig och så kliver hon på. Hon tar meter för meter och Weng står helt still. Det är en fröjd att se och det måste vara helt fantastiskt för Kalla att få den feedbacken på hennes åkning.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.