Olga Medvedtseva, Svetlana Slepsova och Olga Viluchina. Foto: TT

OS-medaljörer i bilolycka

Uppdaterad
Publicerad

Tre ryska olympiska skidskyttar har råkat ut för en trafikolycka. Guldmedaljören Olga Medvedtseva skadades allvarligt efter att en del från en annan bil flugit in genom vindrutan och träffat henne i huvudet.

Enligt Expressen inträffade olyckan i staden Borodino i centrala Ryssland. De tre skidskyttarna, Olga Medvedtseva, Olga Viluchina och Svetlanta Sleptsova åkte tillsammans i bilen som träffades av ett föremål från en annan bil.

Föremålet flög in genom vindrutan och träffade Medvedtseva, som körde bilen, i huvudet. Bilen ska sedan ha hamnat i diket.

– Hon är på ett bra sjukhus, hon har genomgått en operation. Hennes tillstånd har bedömts som allvarligt. Men läkarna har henne under uppsikt, hennes liv är inte i fara. Hon får bästa möjliga vård, säger området Krasnojarsks hälsominister Zoe Maslennikov, enligt Expressen som hänvisar till den ryska nyhetssajten TBK.

Tre mästarinnor

Medvedtseva är olympisk mästarinna i skidskytte från Salt Lake City 2002 och Vancouver 2010. Mellan de två spelen var hon avstängd för doping.

Sleptsova och Viluchina är också olympiska medaljörer. Sleptsova tog stafettguld i Vancouver 2010 och Viluchina, som också hon varit dopingavstängd, tog två silver i Sotji 2014 i sprint och stafett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.