Foto: Bildbyrån.

Fourcade vann för 13:e gången i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Martin Fourcade var helt överlägsen i jaktstarten då många favoriter på förhand sköt bort sig. Det var fransmannens 13:e seger i Östersund. Fredrik Lindström blev bäste svensk på en femteplats.

– En väldigt viktig seger för mig, säger Martin Fourcade till SVT Sport.

Fredrik Lindström gick ut med ett hyfsat utgångsläge i den avslutande jaktstarten i Östersund, 13 sekunder från pallen på en sjundeplats. En smakstart för Lindström i det första liggande skyttet, fem träff, men dessvärre en bom i det andra liggande skyttet då vinden störde. Två bom i första stående förstörde pallchanserna helt och det blev tillslut en femteplats för svensken.

– Det spelar ingen roll att jag missade pallen, jag är glad ändå och åkningen kändes väldigt bra. Jag orkade hänga på hela loppet, säger Fredrik Lindström till SVT Sport.

Bara en bom för Fourcade

Många skidskyttar var märkbart påverkade av vinden och bommade hejvilt i tredje skyttet. Men en viss fransman sköt både snabbt, och fullt. Med endast en bom i första skyttet kom Martin Fourcade in helt ensam på skidstadion till det avslutande skyttet, där han iskallt satte alla fem skott.

Drygt 40 sekunder före tvåan Jakov Fak i mål, samt 42 sekunder före landsmannen Quentin Fillon Maillet på tredjeplatsen.

– Jag räknade ut imorse att skulle jag inte vinna idag skulle det bli min sämsta vecka i Östersund på sju år så det var en väldigt viktigt seger för mig, nu kan ja vara mer avslappnad framöver, säger Martin Fourcade till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.